Aktiviteter för hela familjen

Aktiviteter på campingen

På Kiviks Camping finns det mycket att hitta på. Vår äventyrsminigolf är en rolig aktivitet för hela familjen. Här finns även lekplats och cykeluthyrning.

Äventyrsminigolf

På Kiviks Camping har vi en Äventyrsminigolf för hela familjen där olika sevärdheter från Kivik finns representerade. Här kan du spela golf vid Kiviksgraven, Stenshuvud och Ålasumpen bland annat. Längs banan ringlar en mysig liten bäck och små broar att gå över, allt med en härlig havsutsikt över Hanöbukten!

Cykeluthyrning

Vi erbjuder cyklar att hyra, de hyrs ut per dag och bokning görs i receptionen. Med en cykel når du många olika sevärdheter och utflyktsmål kring Kivik med omnejd, varmt välkommen att boka en cykel.

Boule

Vår boulebana byggdes år 2016 och ligger i anslutning till vår minigolf. Bouleklot finns att låna i receptionen.

Storschack & Luffarschack

Även dessa skapades år 2016. Både storschacket och luffarschacket har stora nya pjäser och står på plats i närheten av minigolfbanan för de som vill spela.

Lekplats

Lekplatsen är belägen mitt på campingområdet och erbjuder gungor, lekställningar och annat roligt för barnen att sysselsätta sig med.

I Kivik är det nära till allt

I Kivik har du nära till allt; Ljuvliga strövområden, Flera vandringsleder, Fiskeplatser, Hedlandskap, Unika fornlämningar, Nationalparken Stenshuvud med Kaffestugan Annorlunda med kakbuffé och annat gott, och mängder med vackra äppelodlingar. Kiviks Musteri med tillverkning av cider och mousserande vin, provsmakning och försäljning. -

Rikt kulturliv

  • Konstrundan i Påsk 7-16 april.
  • Matrundan Österlen 18-21 maj.
  • Österlen Garden show 13-14 maj.
  • Hästrundan Österlen 1-2 juli.
  • Kiviks Marknad 15-17 juli.
  • Loppmarknader
  • Konstutställningar
  • Äppelmarknad 30 september-1 oktober
  • Mellanveckan 2-6 oktober
  • Familjehelg 7-8 oktober

Vi delar med oss av vårt kunnande och ger tips om utflyktsmål.

Naturum Stenshuvud

Stenshuvuds nationalpark är den sydligaste av våra 29 svenska nationalparker. Här är naturen härligt varierande. Från Stenshuvuds topp (97 möh) med storslagen utsikt över Hanöbukten, till karga sandmarker och förtrollande alkärr. Det finns dessutom över 600 olika kärlväxter att beundra i nationalparken. Om våren trängs orkidéerna med varandra, på fuktängen nedanför naturum.

Naturum är vårt fina informationscenter som ligger mitt i parken. Vi har kunnig personal som kan svara på frågor kring naturen och hjälpa dig att planera din vandring. I vår utställning, en trappa ner, hittar du information om de olika naturtyperna. Här finns fotografier, modeller och illustrationer av djur och natur i området – något för alla åldrar! Vill du veta vad en mulmholk är? Vi på naturum har svaret!

Sedan kan du springa en runda på vår hinderbana som ligger nedanför naturum, om du vill! Där finns också väderskydd med bänkar och en grill du kan använda.